Μπρος στο κέρδος τι είναι η ανθρώπινη ζωή; Γι αυτούς που θέλουν μόνο τα λεφτά, η ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχει. Απλά επιδιώκουν με κάθε μέσο να φουσκώσουν το πορτοφόλι τους και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου τι κάνουν οι άλλοι. Και πάτε μακριά. Στην καρδιά της Αθήνας ανιχνεύτηκαν στην αγορά του Ρέντη, ποσότητες κρέατος κροκόδειλου και πύθωνα. Που να το φανταστούμε; Ούτε και στις πιο προχωρημένες σκέψεις μας δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι στη χώρα μας και μάλιστα στην πρωτεύουσά της θα ζούσαμε τέτοιους είδους καταστάσεις. Αλλά θα μου πεις είναι και το μοναδικό που συμβαίνει; Εδώ ζήσαμε το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο με τις πωλήσεις αλογίσιου κρέατος σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Ένα σκάνδαλο που βρήκε ανέτοιμη τη χώρα μας και τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς στον τομέα των τροφίμων.

Άκουσον, άκουσον. Όπως αναφέρει λοιπόν το ρεπορτάζ, στη δέσμευση κατεψυγμένων φιλέτων κροκόδειλου και πύθωνα συνολικού βάρους 19 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων στην περιοχή του Ρέντη.

Πρόκειται για ατομικές συσκευασίες 12 κιλών κατεψυγμένου φιλέτου κροκόδειλου και 7 κιλών κατεψυγμένο φιλέτου πύθωνα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα πρόκειται να διερευνηθούν και να ταυτοποιηθούν πλήρως οι χώρες προέλευσης και η διαδικασία εισαγωγής τους στη Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και η δυνατότητα διακίνησης και διάθεσής τους στην κατανάλωση ως τρόφιμα ασφαλή-κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

 

Ακόμη και κρέας από πιθήκους

Εγώ απλά θα θυμίσω ότι από έρευνα των αξιωματικών της Εuropol, στις 31 Μαρτίου, κατασχέθηκαν περισσότεροι από 10.000 τόνους επικίνδυνων για την δημόσια υγεία τροφίμων. Ακόμη και στην Ελλάδα. Ζάχαρη μολυσμένη με λιπάσματα, ελιές με θειικό χαλκό για να τονίσει το χρώμα τους, βουβαλίσιο κρέας ακατάλληλο για κατανάλωση, τόνοι κρέατος από πίθηκους κατασχέθηκαν στη Γαλλία, ακρίδες και κάμπιες… επικίνδυνου gourmet.
« “Μαϊμού” και επικίνδυνα τρόφιμα και ποτά, απειλούν την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων οι οποίοι συχνά είναι ανυποψίαστοι για την αγορά αυτών των δυνητικά πολύ επικίνδυνων εμπορευμάτων», δήλωσε ο Michael Ellis, επικεφαλής του Τμήματος για θέματα τροφίμων της Europol.

Τι βρήκαν στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Europol, στη χώρα μας εντοπίστηκαν τρία παράνομα εργοστάσια που παρήγαγαν «μαϊμού» ποτά! Η αστυνομία κατέσχεσε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην παραγωγική διαδικασία και περισσότερα από 7.400 μπουκάλια και πλαστές ετικέτες! Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο ΕΦΕΤ ακόμη ψάχνει… Ας προσέχουμε, λοιπόν, τι τρώμε! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αρρωσταίνουμε και γιατί υπάρχουν όλες αυτές οι ασθένειες. Απλά είναι τα πράγματα κι εμείς θα πρέπει να προσέχουμε όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί αλλιώς σωτηρία δεν υπάρχει…